Feestweek

www.natuurlijknorg.com

Toen de gemeentelijke herindeling (waarbij de gemeenten Norg, Peize en Roden samengingen) in 1998 een feit was en men in Norg de ‘eigen identiteit’ kwijt raakte, ontstond er in Norg een grote behoefte aan een eigen evenement in de zin van ‘feestweek’. Onder leiding van een enthousiast nieuw opgezet bestuur werd in de zomer van 1998 de eerste “Feestvierdaagse Norg” georganiseerd.

De Feestvierdaagse werd gehouden in het eerste weekend van augustus. Dit weekend werd bewust gekozen, omdat dit altijd in de ‘bouwvak’ valt, ongeacht de verdeling van de zomervakanties in Nederland. De opzet bestond uit een dagprogramma, met onder andere een vierkamp-spel, en een avondprogramma met live muziek. Op de donderdag en zaterdag was de lokatie de kerkbrink en op de vrijdag en de zondag het brinkje aan het Oosteind.

Na 23 jaar is deze opzet nog exact hetzelfde als in het begin. Het voldoet goed en men vermaakt zich al bijna een kwart eeuw prima! In verband met de Corona-crisis is de Feestvierdaagse van 2020 afgelast. Volgend jaar staat er weer een versie gepland.


Feestvierdaagse Norg in 2021
Datum: 05 t/m 08 augustus 2021
Organisatie: Feestvierdaagse Norg
Lokatie: Centrum Norg


Programma 2021:
(Nog niet bekend)