Ligging van Norg

www.natuurlijknorg.com

Norg (Drenths: Nörg) is een es-dorp, gelegen in de kop van de provincie Drenthe in de driehoek van Assen, Groningen en Drachten. Het is daarmee perfect centraal gelegen in Noord-Nederland. Norg kent een kleine 4.000 inwoners (2021), maar in de zomermaanden kan het (tijdelijke) inwoneraantal door de komst van toeristen oplopen tot ca. 7.500.

Norg staat bekend om zijn geweldige en veelzijdige natuurrijke omgeving. Op korte afstand van elkaar is er een afwisselend landschap van bossen, heidevelden, beekdalen, hoogveen en laagveen.

Het dorp zelf is rijk aan (maatschappelijke) voorzieningen, meer dan 20 horecagelegenheden, meer dan 75 verschillende mogelijkheden om te overnachten, meer dan 30 winkels en op jaarbasis vinden er maar liefst meer dan 100 evenementen plaats!De ligging in Noord-Nederland

Norg is centraal gelegen in Noord-Nederland. Binnen 15 á 20 minuten bent u op de snelwegen A28 of A7. In hetzelfde tijdsbestek bent u op het treinstations in Assen of Groningen. In slechts 10 minuten staat u zelfs op Groningen Airport Eelde! Norg kent daarom een goede ontsluiting en is toch gelegen in een prachtige en rustige omgeving. Hieronder een korte opsomming van de afstand tot belangrijke plaatsen in de omgeving:

Assen (11km)
Groningen Airport (17km)
Groningen (stad) (25km)
Drachten (30km)
Heerenveen (53km)
Emmen (55km)
Schiermonnikoog (veerdienst) (55km)
Leeuwarden (57km)
Meppel (60km)
Coevorden (64km)
Eemshaven (65km)
Ameland (veerdienst) (70km)
Zwolle (80km)
Lelystad (Airport) (125km)


Het dorp Norg is ontstaan op een uitloper van het Drents Plateau, tussen twee beken: het Groote Diep in het westen en het Oostervoortsediep in het oosten. Gezien de bos- en heiderijke omgeving wordt Norg ook wel terecht bestempeld als de ‘Parel van Noord-Nederland’. De omgeving en het grote aantal evenementen en activiteiten (100+) heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen en recreanten, die met name in de zomermaanden in grote getale naar Norg komen voor een vakantie of een dagje uit.