AED Project Norg

www.natuurlijknorg.com

Dinsdag 15-12-2020

Het AED-project in Norg is bijna afgerond. Deze maand komen er 4 nieuwe openbare AED’s bij. Dit betreft bij Total Dorenbos (Westeind), De Garve (Vinkenstraat), Hekman Installatietechniek (Donderseweg) en De Hekakker (Schoolstraat). De AED bij de ingang van De Brinkhof (Brink) blijft ook behouden.

Het project is opgestart door de Belangenvereniging Norg en wordt volledig gefinancierd door de gemeente Noordenveld. Uit een fonds van de Rabobank komt nog eens een flink bedrag om mensen op te leiden die een AED mogen bedienen.

De AED bij De Garve is bestemd voor Norg-west. Het exemplaar bij Dorenbos is bedoeld voor een groot deel van het centrum en voor Norg-noord. Het apparaat bij Hekman gaat in bedrijf voor Norg-oost, inclusief de nieuwe wijk Oosterveld en de Oosterduinen. De AED bij OBS De Hekakker is voor Norg-zuid.

Hiermee komt het totaal aantal AED’s voor Norg op 5 stuks. De apparaten zijn 24 uur per dag bereikbaar. Mensen die aangesloten zijn bij Hartslag.nu krijgen een melding wanneer iemand in Norg reanimatie behoeftig is. Wilt u ook een opleiding volgen? Dit wordt binnen kort gratis aangeboden. U kunt ons een e-mail sturen indien u geïnteresseerd bent.