Nieuwe Geldmaat

www.natuurlijknorg.com

Vrijdag 06-11-2020

Deze week (week 45) is de geldautomaat van de Rabobank verwijderd en enkele dagen later vervangen door de nieuwe ‘Geldmaat’. Geldmaat is een samenwerking tussen de Rabobank, ING-bank en ABN-amro.

De Geldmaat is nog niet in werking. Op dit moment vinden nog zogenaamde implementaties plaats, om de automaat te koppelen aan het systeem. Medio volgende week (week 46) zal de automaat gevuld worden met geld.

Bij de Geldmaat kan contant geld worden opgenomen en gestort. Pakketten met geld kunnen niet worden gestort (dus alleen los). De nieuwe automaat zal tevens worden voorzien van een nachtslot, wat inhoudt dat hij tussen 23:00 uur en 07:00 uur niet te gebruiken is. Dit is besloten om het risico op plofkraken te verkleinen.

Uit onderzoek van de Rabobank is gebleken dat de automaat in Norg ’s nachts minimaal werd gebruikt. In beide supermarkten (COOP en Poiesz) is nog steeds een geldautomaat van Your Cash aanwezig (alleen opnemen). Het steunpunt van de ING-bank in de Poiesz-supermarkt is eveneens verdwenen.