Parkeren

www.natuurlijknorg.com

Norg kent een ruim aanbod aan openbare parkeerplaatsen in het centrumgebied, waardoor u overal op een steenworp afstand van een horecagelegenheid of winkel kunt parkeren. Het parkeren in Norg is bovendien altijd gratis!

In geval van evenementen kan het zijn dat er een verplichte parkeerroute gehanteerd wordt voor bezoekers van dát evenement, of simpelweg omdat er sprake is van een omleiding of afsluiting, waardoor elders parkeren niet mogelijk is.

Mocht er sprake zijn van evenementen in het centrumgebied (dit gebeurt meermaals per jaar), dan maken we in Norg gebruik van 3 beschikbare parkeerterreinen. Dit betreft de P1-Schapendrif, P2-Brinkhofweide en P3-Kerkpad. De route naar één of meerdere van deze parkeerterreinen zal met borden worden aangegeven.

Het is van groot belang dat de verkeersstructuur (omleidingen, afsluitingen, parkeren, enz.) bij evenementen goed op orde is. Hiervoor is er een uitstekend samenwerkingsverband opgezet tussen de betreffende organisatie, Natuurlijk Norg, de Verkeersgroep Norg en de gemeente Noordenveld.

P1 – SCHAPENDRIFT
(Capaciteit: 150 voertuigen)
(Afstand tot centrum: 200 meter)
P2 – BRINKHOFWEIDE
(Capaciteit: 200 voertuigen)
(Afstand tot centrum: 100 meter)
P3 – KERKPAD
(Capaciteit: 250 voertuigen)
(Afstand tot centrum: 500 meter)

Wat mag er niet:
Het is niet toegestaan op in de dorpskern te parkeren op en langs de weg, op stoepen, op brinken en in plantsoenen. Dit beleid staat haaks op de landelijke regels betreffende een 30km-zone, maar op deze wijze proberen wij de doorstroom in het drukke centrum te waarborgen. Wij verzoeken u daarom uw auto te parkeren in de speciaal daarvoor bedoelde parkeerhavens. Bij grotere evenementen zullen verkeersregelaars en handhavers worden ingezet om hier op toe te zien.